Podjetje
MediaStar pogoji poslovanja
Splošno
Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletnega mesta MediaStar so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Ti pogoji predpisujejo pravila v zvezi z uporabo spletnega mesta MediaStar in partnerskih spletnih trgovin.
S spletnim mestom MediaStar in domeno MediaStar.si upravlja podjetje MediaStar Group, oglaševanje, d.o.o. (v nadaljevanju MediaStar).
MediaStar je skupno spletno okolje za več partnerskih spletnih trgovin, ki skrbi za varnost, vzdrževanje in nemoteno delovanje celotnega spletnega mesta, izvaja finančne transakcije ter ponuja celotno podporo uporabnikom spletnega mesta in vseh njegovih partnerskih spletnih trgovin.
V kolikor se odločaš za nakup izdelka iz partnerske spletne trgovine, vedi, da veljajo pogoji poslovanja partnerja. MediaStar ni odgovoren za delovanje in nepravilnosti posameznih partnerskih spletnih strani, saj ima vsaka partnerska spletna stran svoja pravila in pogoje poslovanja.
Podjetje MediaStar Group d.o.o. je prevzelo oddelke podpore uporabnikov podjetja Futurisimo d.o.o. (spletna stran kuponko.si in promokode.si) in ostalih partnerskih spletnih trgovin, zaradi enake obravnave uporabnikov in zagotavljanja kakovosti podpore.
Razlaga terminov
Denarnica je edinstven način plačevanja (plačilno sredstvo), ki ga kot uporabnik lahko koristiš v vseh partnerskih trgovinah spletnega mesta MediaStar. V kolikor sam naložiš denar v Denarnico (preko UPN naloga), le-ta postane časovno neomejen.
Nagrajevanje zvestobe - pri vsakem nakupu v kateri koli partnerski trgovini spletnega mesta MediaStar ti povrnemo 0,5 % celotnega zneska v Denarnico, ki ga lahko izkoristiš v roku 90 dni od dneva povrnjenega zneska. Po 90 dneh se ta znesek izbriše. Povrnjenega zneska ni možno prenakazati na tvoj transakcijski račun.
Košarica - v kateri koli partnerski trgovini spletnega mesta MediaStar izbrane izdelke oz. storitve dodajaš v košarico s klikom na gumb “DODAJ V KOŠARICO”. V košarici lahko posameznim artiklom spreminjaš količino, jih odstraniš, lahko pa košarico tudi popolnoma izprazniš. V kolikor želiš kupiti več kosov istega artikla, v košarici povečaš količino. Cena se spremeni skladno s številom kosov. Ponudba je v košarici rezervirana le 60 minut, potem pa se izprazni oz. se izdelek vrne ponovno v prodajo.
Zaokroži in doniraj - ob vsakem nakupu imaš možnost, da končni znesek zaokrožiš navzgor. Razliko bo podjetje MediaStar Group d.o.o. namenilo v dobrodelne namene. MediaStar bo poskrbel, da bo denar šel v prave roke in te bo ob vsaki donaciji obveščal.
Nakupi in plačila
Omogočenih je 5 načinov plačevanja:
- prek Denarnice, ki jo predhodno napolniš preko plačila z UPN nalogom
- s storitvijo Moneta
- s plačilno kartico (Mastercard, Visa, Visa Electron, Maestro - preberi, Activa card, Diners)
- plačilo preko plačilnega naloga UPN (plačilo preko spletne banke ali preko položnice na banki ali pošti).
Reklamacije
MediaStar ni lastnik, niti nima v lasti proizvodov ali storitev, ki jih promocijsko ponuja prek partnerskih spletnih trgovin, zato ne more biti odgovoren za morebitne napake, škodo ali druge težave, ki lahko nastanejo pri uporabi promocijskih proizvodov oz. storitev. Za kakršne koli težave, škodo ali napake v zvezi s promocijskimi proizvodi oz. storitvami, je odgovorna izključno partnerska spletna trgovina oz. ponudnik proizvoda ali storitve, ki se ponuja v partnerski spletni trgovini.
Oddelek podpore uporabnikom spletnega mesta MediaStar se bo trudilo, da bo vse reklamacije obravnavalo resno in poizkušalo najti ustrezen način za tvoje zadovoljstvo. V kolikor vseh informacij o aktualni ponudbi ne dobiš pri nas, kontaktiraj ponudnika storitve, ki ti bo o svojih storitvah znal podrobneje svetovati.
Na vse reklamacije bomo odgovorili v roku 8 dni. Reševanje reklamacij bo potekalo v skladu z določili Obligacijskega zakonika in Zakona o varstvu potrošnikov.
Kot uporabnik spletnega mesta MediaStar imaš pravico, da v 14 dneh od nakupa odstopiš od pogodbe po 43. č Členu ZVPot, ne da bi ti bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Denar tilahko vrnemo v Denarnico, po izrecni želji pa tudi na transakcijski račun.
Pogoji poslovanja
Z uporabo spletnega mesta MediaStar.si izjavljaš, da se strinjaš z navedenimi pogoji in pravili ter pristajaš na uporabo tega spletnega mesta v skladu z njimi. Pravica uporabe tega spletnega mesta je tvoje osebno upravičenje, ki se ne more na noben način prenesti na drugo fizično ali pravno osebo.
Ob registraciji pridobiš uporabniško ime, ki je enako naslovu tvoje elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo te nedvoumno določata in te povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo postaneš uporabnik in pridobiš pravico do nakupa na kateri koli partnerski spletni strani oz. spletni trgovini.
Kot uporabnik si osebno odgovoren za varovanje gesel na mestih, kjer obstajajo. Prav tako siseznanjen z dejstvom, da čeprav je internet na splošno varno okolje, so storitve včasih lahko prekinjene ali da pride do dogodkov, ki so zunaj nadzora podjetje MediaStar Group d.o.o., zato le-ta ne more biti odgovoren za kakršno koli izgubo podatkov, ki lahko nastane med prenosom podatkov na internetu.
Čeprav je cilj podjetja MediaStar Group d.o.o., da je spletno mesto MediaStar.si na voljo 24 ur dnevno in 7 dni na teden, ta spletna stran včasih morda ne bo na voljo zaradi rednega vzdrževanja ali katerega drugega podobnega razloga. Kot uporabnik se tako strinjaš, da se tilahko iz razlogov, ki so izven kontrole podjetja MediaStar Group d.o.o., dostop do spletnega mesta MediaStar in partnerskih spletnih trgovin prekine oz. je začasno nedostopen ali izključen.
MediaStar.si si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni ali ukine vsak segment poslovanja, vključno in brez omejitev, pridržkov, časovne razpoložljivosti in opreme, potrebne za dostop ali uporabo strani. Poleg tega lahko MediaStar.si preneha pošiljati kateri koli del podatkov ali kakršnekoli informacije, spremeni ali prekliče kateri koli način prenosa podatkov in hitrost prenosa podatkov, kot tudi vse njihove druge značilnosti.
Spreminjanje pogojev
MediaStar Group d.o.o. si pridržuje pravico, da kadarkoli, brez odpovednega roka ukine ali spremeni kateregakoli od tukaj navedenih pogojev uporabe in/ali Izjave o zaupnosti podatkov. Take spremembe lahko med drugim vključujejo uvedbo nekaterih pristojbin ali plačil. Zato ti svetujemo, da redno prebiraš te dokumente, da bi bil obveščen o spremembah. V kolikor pride do sprememb teh dokumentov in od tega trenutka še naprej uporabljaš spletno stran MediaStar.si, pomeni, da se strinjaš s temi spremenjenimi postavkami, ki so trenutno veljavne. Vsaka sprememba ali izbris postavke začne veljati takoj, ko je objavljena na spletnem mestu.
Oprema
Sam si odgovoren za nabavo in vzdrževanje računalniške opreme, vključno z vso strojno in programsko opremo, ki jo poseduješ in jo uporabljaš, kot tudi drugo opremo, potrebno za dostop in uporabo tega spletnega mesta ter za vse s tem povezane stroške. MediaStar.si ni odgovoren za kakršno koli škodo na tvoji opremi, ki nastane kot posledica uporabe tega spletnega mesta.
Uporabniki
Spletno mesto MediaStar.si in vse partnerske spletne strani, vsebovane zdaj ali kasneje ali so na voljo preko zunanjih povezav do te spletne strani, so zasebna lastnina. Vsa medsebojna komunikacija in interakcija, ki poteka prek teh strani, mora biti v skladu s temi Pogoji uporabe in poslovanja. Od tebe zahtevamo in pričakujemo, da so vse tvoje dejavnosti v zvezi z uporabo teh spletnih strani v skladu z veljavnimi predpisi v Republiki Sloveniji.
Teh spletnih strani ne smeš uporabljati za objavo ali posredovanje kakršnega koli materiala, ki ogroža ali kako drugače krši pravice tretjih oseb, gradiva, ki je po svoji naravi nezakonito, ogroža, je žaljivo, obrekljivo, ki izkrivlja resnico ali ogroža zasebnost, ki je vulgarno, opolzko ali je na kakšen drug način nezaželeno ali prepovedano v predmetni komunikaciji; materiala, ki spodbuja nezakonite dejavnosti ali kako drugače krši katere koli predpise, ali ki brez izrecnega predhodnega pisnega soglasja podjetja MediaStar Group d.o.o. vsebuje oglaševanje ali ponudbo kakršnih koli proizvodov ali storitev. Vsako obnašanje, ki po subjektivni presoji podjetja MediaStar Group d.o.o. omejuje ali preprečuje drugega uporabnika pri uporabi spletnega mesta MediaStar.si, je strogo prepovedano.
Te spletne strani ne smeš uporabljati za oglaševanje ali opravljanje kakršne koli komercialne, verske, politične ali druge nekomercialne promocije, vključno s pozivanjem uporabnikov te spletne strani, da postanejo člani drugih spletnih ali nespletnih storitev, ki predstavlja neposredno ali posredno konkurenco ali morebitno konkurenco podjetju MediaStar Group d.o.o.
Intelektualna lastnina
Vse gradivo na spletnem mestu MediaStar.si je v izključni lasti podjetja MediaStar Group d.o.o. ali pa se uporablja na podlagi izrecnega dovoljenja imetnika avtorskih pravic ter imetnikov blagovne znamke in/ali modela. Vsako kopiranje, razpošiljanje, prenos, objavljanje, povezovanje, globoko povezovanje (deep linking) ali drugo spreminjanje teh spletnih strani brez izrecnega pisnega soglasja podjetja MediaStar d.o.o. je strogo prepovedano. Vsaka kršitev teh pogojev ima lahko za posledico kršitev avtorskih pravic, blagovne znamke ali katere koli druge oblike pravice intelektualne lastnine ter lahko vodi k začetku civilnih ali gospodarskih postopkov in/ali do kazenskega preganjanja kršiteljev.
Spletno mesto MediaStar.si vsebuje gradivo, ki je zaščiteno z avtorsko pravico, blagovno znamko, modelom ter druge informacije, ki zajemajo pravice drugih fizičnih in pravnih oseb, vključno z, vendar ne omejeno na besedilo, programsko opremo, fotografije, video gradivo, grafike, glasbo, zvok, kot tudi celotno vsebino te spletne strani v skladu z veljavnimi predpisi v Republiki Sloveniji. Podjetje MediaStar Group d.o.o. je nosilec avtorskih pravic v zvezi z izbiro, koordinacijo, postavljanjem in izboljšanjem takšne vsebine, kot tudi pravic v zvezi z izvirno vsebino.
Kot uporabnik ne smeš spreminjati, objavljati, prenašati, sodelovati v prenosu ali prodaji, izpeljevati ali na kakršen koli način izkoriščati katere koli vsebine, delno ali v celoti. Kot uporabnik lahko samo z namenom lastne uporabe prevzameš, izpišeš in hraniš materiale, ki so zaščiteni z avtorskim pravom. Kopiranje, redistribucija, ponovni prenos, izdaja ali kakršno koli komercialno izkoriščanje prevzetega materiala brez izrecne pisne odobritve podjetja MediaStar d.o.o. in nosilca avtorskih pravic niso dovoljeni.
Na spletni strani ne boš postavljal, objavljal ali na kakršen koli način naredil dostopnih materialov, ki so predmet avtorskih pravic, zaščite blagovne znamke ali drugih pravic intelektualne lastnine, brez izrecne odobritve nosilca te pravice. Podjetje MediaStar d.o.o. te ni dolžno obvestiti a ali ti pomagati pri odločitvi, ali je določen material predmet avtorskih pravic. Kot uporabnik si edini in izključno odgovoren za škodo, ki lahko nastane s kršenjem avtorskih pravic, zlorabo blagovne znamke in drugih pravic intelektualne lastnine, ali kakršne koli druge probleme, ki nastanejo v zvezi z objavo takšnih materialov.
Z objavo materialov na kateremkoli javno dostopnem delu spletnih strani kot končni uporabnik zagotavljaš, da nosilcu pravic do teh materialov podjetju MediaStar d.o.o. dovoljuješ izrecno brezplačno, stalno, nepovratno, neekskluzivno pravico in licenco za uporabo, reprodukcijo, modifikacijo, prilagajanje, objavljanje, prevajanje in distribucijo takšnega materiala (delno ali v celoti) na območju vsega sveta. Kot uporabnik dovoliš tudi drugim uporabnikom pravico do pristopa, pregledovanja, shranjevanja ali reprodukcije tega materiala za lastne potrebe. Podjetju MediaStar d.o.o. dovoljuješ pravico do spremembe, kopiranja, objavljanja in distribucije katerega koli materiala, ki ga narediš dostopnega na spletnih straneh.
Pogoji, navedeni v tem dokumentu, veljajo tudi v korist podjetja MediaStar Group d.o.o., njenih partnerskih spletnih trgovin, podružnic, povezanih družb in tretjih ponudnikov storitev ter družb z licenco, pri čemer ima vsak od njih pravico neposredno in v lastnem imenu uporabljati te pogoje.
Izjava o garanciji in omejitvi odgovornosti
Izrecno se strinjaš, da je uporaba spletne strani MediaStar.si izključno tvoja odgovornost. Ne podjetje MediaStar Group d.o.o. ne njene podružnice ne nihče od njihovih zaposlenih, agentov, tretjih oseb ali licenciranih podjetij ne zagotavljajo, da uporaba spletnih strani ne bo prekinjena ali da pri njej ne bo prišlo do napak; ne jamčijo za posledice, ki lahko nastanejo z uporabo te spletne strani, niti za točnost, zanesljivost in vsebino katere koli informacije, storitve ali blaga, ki je podana preko te spletne strani.
MediaStar.si se obvezuje, da se bo po najboljših močeh trudil zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani. Kljub temu pa se lahko lastnosti ponudbe spremenijo zaradi delovanja tretjih ponudnikov izdelkov ali storitev in MediaStar.si ne uspe popraviti podatkov na spletni strani. V tem primeru boš kot kupec MediaStar.si obveščen o spremembi preko spletne strani in ti bo omogočen odstop od naročila ali zamenjava naročene ponudbe. Fotografije pri vsaki ponudbi je potrebno jemati kot simbolične in te ne zagotavljajo kakovosti izdelka ali storitve.
Izjava o odgovornosti se nanaša na vso škodo ali kakršnekoli poškodbe, ki jih povzroči kakršna koli slaba lastnost, napaka, izjema, prekinitev, brisanje, okvara, zamuda pri delu ali nepooblaščen pristop, sprememba ali zloraba zapisa, prekinitev pogodbe, neprimerno vedenje, malomarnost ali kakršna koli druga aktivnost. Izrecno potrjuješ, da podjetje MediaStar Group d.o.o. ni odgovorno za žaljivo, neprimerno ali nezakonito vedenje drugih končnih uporabnikov ali tretjih oseb, in da tveganje za škodo, ki lahko nastane kot posledica navedenega, popolnoma prevzemaš sam.
Podjetje MediaStar Group d.o.o. ali druga fizična ali pravna oseba, ki je vključena v ustvarjanje, proizvodnjo ali distribucijo spletnih strani, vsebine, ki je povezana z njimi, ali programske opreme, v nobenem primeru ni odgovorna za kakršnokoli škodo, ki lahko nastane kot posledica uporabe ali zaradi nezmožnosti uporabe spletnih strani. Izrecno potrjuješ, da se pogoji tega poglavja nanašajo na celotno vsebino spletnih strani.
Poleg predhodno navedenih pogojev podjetje MediaStar Group d.o.o., njegove podružnice, ponudniki informacij ali partnerji, ki urejajo vsebino spletnih strani, ne bodo odgovorni niti za kakršne koli napake, netočnost ali druge pomanjkljivosti, neustreznost ali neizvirnost informacij, ki se nahajajo na spletnih straneh, ne glede na njihov vzorec in trajanje, ne za kakršno koli zamujanje ali prekinitev prenosa informacij do tebe kot uporabnika, ne za kakršna koli povpraševanja ali izgube, ki iz tega izhajajo. Nobena izmed zgoraj navedenih strani ni odgovorna za kakršna koli povpraševanja ali izgube tretje osebe, vključno z izgubljenim dobičkom.
Podjetje MediaStar Group d.o.o. ni odgovorno za kakršno koli vsebino, ki jo kot uporabnik, registrirani uporabnik ali nepooblaščeni uporabnik objaviš na spletni strani. Kakršna koli objavljena vsebina, ki je neprimerna, je lahko v vsakem trenutku odstranjena s spletnega mesta MediaStar.si. Podjetje MediaStar Group d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe, prilagajanja, brisanja ali odstranjevanja katere koli vsebine, za katero ugotovi, da ni primerna.
Nadzor
Podjetje MediaStar Group d.o.o. ima pravico, ne pa tudi obveznost, da v vsakem trenutku nadzira vsebino na spletnem mestu MediaStar.si, da bi zagotovila skladnost in upoštevanje teh Pogojev uporabe in poslovanja ter vseh drugih pravil, ki jih podjetje MediaStar d.o.o. predpisuje; in da bi se zagotovila skladnost z vsemi ustreznimi zakoni, predpisi in drugimi akti. Brez omejevanja zgoraj navedenega si MediaStar Group d.o.o. pridržuje pravico, da odstrani vse gradivo, za katerega po lastni presoji ugotovi, da ni v skladu s pravili, ki so določena tukaj, ali ki se mu zdijo kako drugače vprašljiva.
Zasebnost
Kot uporabnik potrjuješ, da so vse razprave, ocene, komentarji, zasebna sporočila, klepetalnice oz. drugi načini pošiljanja sporočil ali medsebojne komunikacije javne, in ne zasebne narave, in da zato osebje podjetja MediaStar Group d.o.o. lahko preverja vso komunikacijo brez tvojega vedenja in izrecnega dovoljenja. Ker ne nadzira oz. odobrava vsebine, sporočil ali informacij, ki se lahko nahajajo v kateri koli skupnosti, družba ne nosi nikakršne odgovornosti v zvezi s to komunikacijo in za dejanja, ki izhajajo iz tvoje udeležbe v kateri koli komunikaciji, vključno z odgovornostjo za morebitno sporno vsebino. Nobena komunikacija, ki jo objaviš na sistemu MediaStar.si (ne glede na to, ali gre za klepetalnico, skupino za razpravo, forum ali podobno), se ne šteje za zaupno. Če določene spletne strani dovoljujejo objavo komunikacije, ki jih MediaStar.si obravnava kot zaupne, je to dejstvo izrecno navedeno na teh straneh. Objavljeni komentarji, sporočila ali drugih informacije na tej spletni strani so preneseni na podetje MediaStar Group d.o.o., ki ima pravico do uporabe teh komentarjev, sporočil ali informacij za promocije, oglaševanja, raziskave trga ali katere koli druge zakonite namene. Za več informacij glej Izjavo o zaupnosti podatkov podjetja MediaStar Group d.o.o. in spletno mesto MediaStar.si.
Licenciranje
Z objavo na tem spletnem mestu dovoljuješ podjetju MediaStar Group d.o.o. brezplačno, pravno veljavno, nepovratno in neizključno licenco za uporabo, reproduciranje, spreminjanje, objavljanje, prilagajanje, predvajanje, distribuiranje, izvedbo in prikazovanje teh komunikacij kot samostojne ali kot del večje celote, v kakršni koli obliki, ne glede na nosilec medija ali prek katere koli tehnologije, bodisi znane oziroma kasneje razvite, in deleže teh pravic z večkratnimi delilniki te licence.
Nadomestilo škode
Kot uporabnik se strinjaš, da podjetja MediaStar Group d.o.o., njegove podružnice, njihove odgovorne osebe, zaposleni in agenti niso odgovorni za nadomestila škode ali stroškov, vključno s stroški pravnega zastopanja, ki lahko nastanejo z uporabo tega spletnega mesta.
Prekinitev poslovnega sodelovanja
MediaStar Group d.o.o. lahko kadar koli prekine poslovno sodelovanje s katerim koli uporabnikom. Podjetje si pridržuje pravico do trenutne ukinitve katerega koli tvojega gesla ali uporabniškega računa v primeru vedenja, za katerega MediaStar Group d.o.o. po lastni oceni ugotovi, da je nesprejemljivo. V primeru ukinitve gesel ali uporabniških računov pogoji, ki veljajo za neregistrirane uporabnike, ne prenehajo veljati.
Blagovne znamke
Če ni drugače navedeno, so vse druge blagovne znamke, ki se pojavljajo na spletnem mestu MediaStar.si, intelektualna lastnina njihovih imetnikov.
Vsebina tretjih strani
Spletno mestoMediaStar.si je, podobno kot ponudniki internetnih storitev (PIS), le distributer in ne izdajatelj ali avtor vsebin, ki jih pridobivajo tretje osebe in uporabniki. Zato MediaStar.si, tako kot javna knjižnica, knjigarna ali kiosk, nima uredniškega nadzora nad tako vsebino. Vsa mnenja, nasveti, izjave, storitve, ponudbe ali druge informacije in vsebine, objavljene s strani tretjih strani, vključno s ponudniki informacij javnega značaja ali za vse uporabnike prihajajo s strani odgovornih avtorjev ali distributerjev, in ne s strani podjetja MediaStar Group d.o.o. Ne MediaStar Group d.o.o. ne kateri tretji ponudnik informacij ne zagotavljajo točnosti, popolnosti ali uporabnosti katere koli vsebine, kot tudi ne jamčijo možnosti njene prodaje ali primernosti za posebno določen namen.
Vsebine spletnih strani večinoma predstavljajo mnenja in ocene ustreznih ponudnikov informacij, uporabnikov ali drugih uporabnikov, ki niso v pogodbenem razmerju z družbo MediaStar Group d.o.o. Družba ne preverja in odobrava objave teh podatkov in zato ne more biti odgovorna za točnost ali zanesljivost katerega koli mnenja, nasveta ali izjave, ki se je pojavila na spletnem mestu MediaStar.si s strani osebe, ki ni pooblaščeni delavec družbe ali ne deluje v okviru svojih delovnih obveznosti.
Pod nobenim pogojem podjetje MediaStar Group d.o.o. ni odgovorno za kakršno koli izgubo ali škodo, ki nastane zaradi zanašanja uporabnika na informacije, prejete preko spletnega mesta MediaStar.si. Na lastno odgovornost ocenjuješ točnost, popolnost ali uporabnost katere koli informacije, mnenja, izjave, svetovanja ali druge vsebine, ki je na voljo prek spletnega mesta MediaStar.si.
MediaStar vsebuje povezave do spletnih strani tretjih oseb, ki jih vzdržujejo ponudniki vsebine. Te povezave so navedene izključno iz praktičnih razlogov in ne kot potrditev vsebine s strani podjetja MediaStar Group d.o.o. S tem družba izrecno zavrača kakršno koli povezanost z vsebino in točnostjo materialov, ki se nahajajo na spletnih straneh tretjih oseb. Če se uporabnik odloči dostopati do teh spletnih strani, to počne na lastno odgovornost. Če nimate podpisane pogodbe z družbo MediaStar Group d.o.o., ki vam to izrecno dovoljuje, na spletnem mestu MediaStar ne smete objaviti povezave do kakršne koli druge spletne strani. MediaStar si pridržuje pravico, da umakne svoje dovoljenje za objavo povezav kadarkoli in po lastni presoji.
Razno
Namen naslovov poglavij, ki so uporabljeni v tem dokumentu, je lažja orientacija in ti ne morejo na kakršen koli način vplivati na razumevanje besedila pogojev. Če pristojno sodišče ugotovi, da je kateri koli odstavek pogojev ničen, takšna ničnost ne bo vplivala na veljavnost ostalih določb pogojev. Če katera koli stran ne bo uveljavila pravic, ki so opredeljene v pogojih, ne velja, da se jih je odrekla ali da jih je izgubila.
Sedež podjetja MediaStar Group d.o.o. se nahaja v Ljubljani, v Republiki Sloveniji. Za morebitne pravne spore, ki lahko nastanejo kot posledica uporabe spletnih strani, je pristojno sodišče v Ljubljani (razen če je s posebno pogodbo določeno drugače) in jih rešuje v skladu z veljavnimi predpisi Republike Slovenije. Z uporabo te spletne strani se strinjaš, da je za vsak spor ali zahtevek, ki izhaja iz ali je v povezavi s temi Pogoji ali v zvezi z njihovim uveljavljanjem pristojno sodišče v Ljubljani.
Izjava o zaupnosti podatkov
Izjava o zaupnosti podatkov (v nadaljevanju Izjava) se nanaša na tajnost podatkov, ki se z uporabo spletne strani www.mediastar.si zbirajo in shranjujejo v bazah podatkov podjetja MediaStar Group d.o.o.
MediaStar Group d.o.o. se zavezuje, da bo ščitili tvojo zasebnost, ko si povezan na spletno stran Mediastar.si. V nadaljevanju si preberi, katere informacije o uporabnikih zbiramo in kako te informacije uporabljamo. Še posebej pozorno in v celoti preberi tvoje soglasje za obdelavo osebnih podatkov.
Z dostopom do naše spletne strani ali uporabo naše spletne strani v celoti potrjuješ, da si prebral, razumel in da se strinjaš z vsemi pogoji o zaupnosti podatkov in načinom uporabe naše spletne strani. V primeru vprašanj o zaupnosti podatkov nam pošlji e-pošto na elektronski naslov [email protected]
Pravica do spremembe Izjave o zaupnosti podatkov
To Izjavo lahko spremenimo v katerem koli trenutku in je kot spremenjena Izjava veljavna od trenutka, ko jo objavimo na spletnem mestu MediaStar. Če nadaljuješ z uporabo te spletne strani po objavi spremenjene Izjave, pomeni, da sprejemaš vse njene pogoje, zato ti priporočamo, da občasno ponovno prebereš Izjavo zato, da bi bil obveščen o morebitnih spremembah. Sam si odgovoren za redno pregledovanje spletne strani MediaStar.si in spremljanje morebitnih sprememb v Izjavi.
Vrste zbranih podatkov in njihova uporaba
O uporabnikih naše spletne strani zbiramo dve vrsti podatkov: osebne in neosebne identifikacijske podatke.
Osebni identifikacijski podatki se nanašajo na naslednje:
To so podatki, ki identificirajo uporabnika in se uporabljajo in pridobivajo v določenih aktivnostih (v nadaljevanju Identifikacijske aktivnosti). Ko se vključiš v katero koli aktivnost na naši spletni strani, ko ustvarjaš uporabniški račun, ko naročaš izdelke ali storitve od nas ali naših partnerjev, ko objavljaš vsebino in/ali objavljaš besedilo na forumu, ko sodeluješ na natečajih ali nagradnih igrah, ki jih sponzoriramo mi ali naši partnerji, ko izpolnjuješ ankete, objavljaš komentarje, pošiljaš povratne informacije nam ali našim partnerjem, ko iščeš informacije o naših storitvah, ko odgovarjaš na oglas za delo, ko objavljaš video posnetke ali podpisuješ posebne ponudbe s tretjih strani preko naših spletnih strani, te lahko prosimo za tvoje podatke: ime in priimek, naslov (vključno s poštno številko), naslov elektronske pošte, telefonsko številko in datum rojstva. Ko naročaš izdelke ali storitve, lahko od tebe zahtevamo, da posreduješ informacije o številki vaše kreditne kartice, datumu veljavnosti in tudi za dovoljenje ter s tem povezane informacije. Od vrste aktivnosti je odvisno, ali so podatki, ki jih podajaš, določeni kot obvezni ali kot neobvezni. Če ne zagotoviš potrebnih informacij za določene aktivnosti, ki se zahtevajo, se ne boš mogel vključiti v to aktivnost. Vključevanje v identifikacijske aktivnosti je tvoja prosta izbira.
Osebne identifikacijske podatke uporabljamo za zagotavljanje ponudbe izdelkov in storitev, organiziranje nagradnih iger in natečajev, izboljšanje delovanja te spletne strani, izboljšanje naših oglaševalskih in promocijskih prizadevanj, analiziranje uporabe spletnega mesta MediaStar.si, izboljšanje naše ponudbe izdelkov in storitev ter preverjanje tvojih izkušenj s tretjimi stranmi. Če uporabljaš našo spletno stran za pošiljanje informacij ali proizvodov drugim osebam, lahko hranimo tvoje osebne podatke in osebne podatke katerega koli prejemnika. Kontaktne informacije prejemnika lahko uporabljamo, da bi mu omogočili pregled in sprejem tvojega darila ali omogočili prejemniku dostop informacij, ki si jih zahteval in ki smo ti jih poslali. Prav tako lahko uporabljamo osebne podatke za reševanje problemov, izvajanje administrativnih nalog, vzpostavljanje stika s tabo, pregledovanje pogodbe s tabo, pregledovanje ustrezne zakonodaje in sodelovanje s pristojnimi organi.
Tvojih osebnih identifikacijskih podatkov ne bomo posredovali drugim posameznikom ali družbam, razen v nadaljevanju zapisanih izjemah. Nekatere storitve ali izdelke nudimo v sodelovanju s takšnimi podjetji, kot so npr. restavracije ali trgovine na drobno. Določene osebne podatke (ime, priimek, e-mail naslov in kraj bivanja) lahko posredujemo takim podjetjem, da si lahko ponudijo boljšo storitev ali izdelke in te na podlagi vaših podatkov identificirajo, da ste uporabnik MediaStar.si. Ta podjetja ti ne bodo neposredno pošiljala oglasnih sporočil, če se za to ne odločiš. Osebne podatke bomo posredovali tem podjetjem le v primeru, če se vključiš v Identifikacijsko aktivnost.
Tvoje osebne identifikacijske podatke lahko posredujemo tudi tretjim osebam, saj nekatere naše storitve in proizvode ponujamo preko tretjih oseb. Te opravljajo določene dejavnosti v našem imenu, kot so prenos in distribucija naših administrativnih in promocijskih sporočil.
Tvoje osebne podatke lahko posredujemo takšnim ponudnikom za izpolnjevanje naročil, dostavo paketov, pošiljanje pošte in elektronske pošte, upravljanje natečajev ali nagradnih iger, odstranjevanje podvojenih podatkov na seznamu strank, analizo podatkov, zagotavljanje oglaševalskih storitev, zagotavljanje rezultatov iskanja in povezav, obdelavo plačil s kreditno kartico, upravljanje spletnega mesta MediaStar.si reševanje problemov in zagotavljanje storitev za uporabnike. Osebne podatke posameznikov in družb, s katerimi smo v poslovnem razmerju, lahko zbiramo in posredujemo ponudnikom storitev za boljše doseganje naših administrativnih nalog. Uporaba tvojih osebnih podatkov s strani teh posameznikov in družb je urejena z izjavami o zaupnosti podatkov teh posameznikov in družb in ni pod našim nadzorom.
Tvoje osebne identifikacijske podatke lahko posredujemo za našo zaščito in za zaščito drugih. Te podatke smemo razkriti, če smo prepričani, da bo njihovo razkritje pomagalo pri pregonu ali je to potrebno kot posledica sodnega naloga za zagotavljanje skladnosti s to Izjavo o zaupnosti podatkov, pogojev za uporabo naše spletne strani ali drugih pogodb, ter za varovanje lastninske pravice ali varnosti te spletne strani, njihovih uporabnikov ali drugih oseb.
V primeru prevzema podjetja MediaStar Group d.o.o. bo družba naslednica dobila podatke, ki jih hranimo, vključno z osebnimi identifikacijskimi podatki. Vseeno pa bodo ti podatki še naprej predmet te Izjave o zaupnosti podatkov.
Neosebni identifikacijski podatki se nanašajo na naslednje:
To so podatki, ki ne omogočajo identifikacije uporabnika. Te vrste informacij lahko vključujejo postavke, kot so Uniform Resource Resource Locator (URL) spletne strani, ki si jih obiskal, preden si odprl našo spletno stran; URL spletnih strani, ki jih obiščeš po odhodu iz naše spletne strani; vrsto brskalnika, ki ga uporabljaš ter tvoj internetni protokol (IP) naslov. Mi in/ali naši pooblaščeni ponudniki storitev in oglaševalci lahko samodejno zbiramo/jo te podatke, ko obiščeš našo spletno stran s pomočjo elektronskih orodij, kot so piškotki in merilne kode (web beacon) ter spletni tag-i (pixel tag).
Neosebne identifikacijske podatke uporabljamo za odpravljanje težav, upravljanje spletne strani, analizo trendov, zbiranje demografskih podatkov, analize skladnosti z veljavno zakonodajo in sodelovanje s pristojnimi organi. Prav tako lahko te podatke posredujemo našim pooblaščenim ponudnikom storitev in oglaševalcem, da bi izmerili splošno učinkovitost našega spletnega oglaševanja, vsebin in programiranja. Neosebne identifikacijske podatke razkrijemo ali posredujemo našim partnerjem in oglaševalcem. Zbrane demografske podatke (ki ne vsebujejo osebnih identifikacijskih podatkov) lahko posredujemo oglaševalcem, s katerimi sodelujemo pri oglaševanju na naši spletni strani. Te agencije lahko uporabljajo neosebne identifikacijske podatke o vašem obisku na teh in drugih spletnih straneh, da lahko preko uporabe mrežnih oznak oglašujejo proizvode in storitve.
Posodobitev in popravek podatkov
Kadar koli imaš možnost spremeniti osebne identifikacijske podatke, ki jih hranimo o tebi. Spremembo nam sporoči na [email protected] in v sporočilu navedi tvoje ime, priimek, naslov in e-mail ter katere podatke želiš posodobiti. V zvezi s tvojimi osebnimi identifikacijskimi podatki lahko zahtevaš tudi izbris, kljub temu pa v našem sistemu hranimo pretekle transakcije, zato ni mogoče izbrisati podatkov, povezanih s preteklimi transakcijami preko naše spletne strani.
Pošiljanje sporočil
Pri nakupu naših izdelkov in storitev imaš izbiro, katera sporočila želiš prejemati. Če želliš, ti bomo poslali informacije o aktivnosti tvojega uporabniškega računa in informacije o tvojih nakupih, ter tudi posodobitve o naših ponudbah in promocijah. Ni mogoče izključiti prejemanja administrativnih e-sporočil, ki se nanašajo na tvoje aktivnosti na spletni strani, povezano z uporabniškimi računi, zahtevki ali vprašanja v zvezi z nakupi.
Izbiraš lahko, ali boste prejemal promocijska e-sporočila ali sms sporočila, ki se nanašajo na oglaševanje izdelkov in storitev.
Elektronska sporočila (e-mail)
Tvoj e-mail hranimo v bazi ter le-tega uporabljamo v trženjske namene. Pošiljanje dnevnih ponudb je brezplačno. Če teh sporočil ne želiš več prejemati, se lahko kadarkoli po registraciji odjaviš tako, da pošlješ zahtevo na elektronski naslov [email protected]
SMS sporočila
Tvojo telefonsko številko uporabljamo in hranimo skladno z določili zakona o varstvu osebnih podatkov. V uporabi je zgolj za trženjske namene. Pošiljanje dnevnih ponudb je brezplačno in če le-teh ne želiš prejemati, se lahko kadarkoli po registraciji odjaviš tako, da pošlješ zahtevo na elektronski naslov [email protected]
Kot registrirani uporabnik soglašaš, da te bo MediaStar.si dnevno obveščal o ponudbi prek e-sporočil ali SMS sporočil v skladu s konceptom spletnega mesta. Ta sporočila bodo vsebovala naslednjo vsebino:
- nedvoumno bodo označena kot redna sporočila dnevne ponudbe,
- jasno razvidnega pošiljatelja,
- jasno določeno vsebino sporočila,
- jasno predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil.
Varstvo podatkov
Do tvojih osebnih identifikacijskih podatkov lahko na naši spletni strani dostopaš s tvojim e-mail naslovom in geslom. To geslo je šifrirano.
Za vso škodo, ki bi nastala zaradi zlorabe gesla ali v povezavi z njegovo uporabo, si odgovoren izključno sam in MediaStar.si ne nosi nobene odgovornosti. Tvoji osebni podatki so shranjeni na strežniku, do katerega imajo dostop samo pooblaščene osebe. Določeni občutljivi podatki se zakodirajo z uporabo tehnologije Secure Socket Layer (SSL), saj na ta način lahko zagotavljamo, da so tvoji osebni podatki nedosegljivi za nepooblaščeno uporabo. Ker pa noben prenos podatkov prek interneta ni povsem brez tveganja, ne moremo jamčiti za varovanje vseh podatkov, ki se prenašajo na ali z naše spletne strani ter zato nismo odgovorni za dejanja morebitnih tretjih oseb, ki take informacije prejmejo.
Kako spremljamo tvoje podatke
Da bi našo spletno stran kar najbolje prilagodili željam uporabnikov, spremljamo piškotke na tvojem računalniku. Piškotek (cookie) je besedilna datoteka, ki je shranjena na uporabnikovem računalniku za shranjevanje podatkov in vsebuje podatke o uporabniku. Uporabljamo jih, da ti prihranimo čas med uporabo naše spletne strani in da lahko spremljamo interese uporabnikov ter spreminjamo ponudbo glede na individualne želje. Preko piškotkov se zbirajo neosebni identifikacijski podatki, kot npr. katere spletne strani si obiskal in na katere povezave si kliknil. Poleg naštetega lahko oglaševalci storitev in produktov, ki jih ponujamo na naši spletni strani, dodajo ločeno piškotke na vaš računalnik. Nad temi piškotki nimamo nadzora in do njih ne dostopamo; ta Izjava o zasebnosti podatkov zagotavlja le uporabo piškotkov iz spletnega mesta MediaStar.si
Poleg piškotkov lahko uporabljamo druge standardne tehnologije, kot so spletni tagi (pixel tag) in merilne kode (web beacon), da spremljamo uporabo naše spletne strani in promocij ali da omogočimo tretjim ponudnikom storitev uporabo teh metod v našem imenu. Spletni tagi so majhne grafične slike, objavljene na naši spletni strani ali v naših e-poštnih sporočilih, ki nam pomagajo ugotoviti, ali ste opravili določene aktivnosti; omogočajo nam merjenje in izboljšanje razumevanja prometa obiskovalcev ter njihovega obnašanja na naši spletni strani in ponujajo način za oceno uspešnosti naših promocij ter njihove učinkovitosti.
Drugo o zaupnosti podatkov
Če si mladoletna oseba in otrok mlajši od 14 let, ne smeš uporabljati naše spletne strani. Ne zbiramo in ne hranimo podatkov oseb, mlajših od 14 let in naša spletna stran v nobenem primeru ni zasnovana tako, da bi poskušala pritegniti osebo, mlajšo od 14 let.
Podatki, ki jih objaviš na javnih delih naše spletne strani (npr. ko ovrednotiš izdelke/storitve, komuniciraš z drugimi preko foruma, objavljaš informacije o sebi), so lahko dostopni drugim uporabnikom ali tretjim osebam in se brez tvoje vednosti lahko pojavijo na drugih spletnih straneh ali brskalnikih. V tem primeru nismo odgovorni za kakršno koli nastalo škodo.
Soglasje za zbiranje in obdelavo podatkov
Z registracijo na spletno mesto MediaStar.si podajam sledeče izjave:
Kot uporabnik izrecno potrjujem, da sem pozorno prebral Izjavo o tajnosti, Pogoje uporabe in Pogoje prodaje ter se tako z njimi v celoti seznanil ter da se z njimi strinjam in jih sprejemam kot zavezujoče v zvezi z vsemi svojimi aktivnostmi v sodelovanju z MediaStar.si. Pri tem kot uporabnik soglašam, da so vsi navedeni dokumenti zavezujoči in veljavni v njihovi vsakokratni obliki in vsebini in se zavedam, da MediaStar.si ne more vsakega uporabnika obveščati o vsakokratni spremembi katerega koli izmed navedenih dokumentov, temveč kot uporabnik sprejemam zavezo, da bom njihovo vsebino redno preverjal zaradi morebitnih sprememb in da storitev ali spletnih strani ne bom uporabljal, v kolikor se z njimi ne bom v celoti strinjal.